Orzeł Biały - Godło Polski BIP

JADŁOSPIS

05.02 – 09.02.2018

 

 

Poniedziałek 05.02.18

Śniadanie: Mleko, herbata, pieczywo mieszane z masłem, pasztetem wiejskim i ogórkiem konserwowym

Obiad :  Krupnik z natką pietruszki, placki ziemniaczane, kompot z owoców mieszanych

Podwieczorek: jabłko

ALERGENY: ziarna zbóż, mleko, seler, jajka

 

Wtorek 06.02.2018

Śniadanie:  Kawa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową i zielonym ogórkiem

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z zieloną pietruszką, ziemniaki, kotlet pizzowy z serem, modra kapusta gotowana z rodzynkami,  kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kisiel owocowy

ALERGENY:  mleko, ziarna zbóż, seler, jajka

 

Środa 07.02.2018

Śniadanie: Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym i rzodkiewką

Obiad:  Barszcz zabielany z makaronem i zieloną pietruszką, ryż zapiekany z jabłkiem prażonym i cynamonem, kompot owocowy

Podwieczorek: banan

ALERGENY:   mleko, ziarna zbóż, seler

 

 

Czwartek: 08.02.2018

Śniadanie: Zupa mleczna budyniowa, herbata, pieczywo mieszane z masłem i dżemem

Obiad: Rosół wiedeński z kaszką manną i natką pietruszki, ziemniaki, gołąbki z kapusta białą w sosie pomidorowym,  kompot wiśniowy

     Podwieczorek : koktajl truskawkowy

     ALERGENY: mleko, ziarna zbóż, seler

 

 

Piątek:  09.02.2018

Śniadanie: Kawa na mleku, herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem

Obiad: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki, ziemniaki, jajko gotowane w sosie koperkowym, marchew gotowana, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: jogurt danon

ALERGENY: mleko, seler, ziarna zbóż, jajka

 

 

 

ZASTRZEGAMY SOBIE PRAWO DO ZMIAN

HERBATA PODAWANA JEST KAZDEGO DNIA O GODZINIE 10.00