Orzeł Biały - Godło Polski BIP

JADŁOSPIS

04.02 – 08.02.2019

 

 

Poniedziałek  04.02.2019

Śniadanie I: Mleko, herbata, pieczywo z masłem, pasztetem wiejskim i ogórkiem kiszonym

Śniadanie II:  Zupa ogórkowa zabielana śmietaną z natką pietruszki,

Obiad : Makaron w sosie pomidorowym, kompot wiśniowy

Podwieczorek: jabłko

ALERGENY: mleko, ziarna zbóż, seler

 

Wtorek 05.01.2019

Śniadanie I: Kawa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem, polędwicą sopocką i zielonym ogórkiem

Śniadanie II: Zupa pieczarkowa zabielana śmietaną,  

Obiad: Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraki zasmażane z cebulą, kompot z owoców mieszanych

Podwieczorek: wafle zbożowe, sok Kubuś

ALERGENY: mleko, jajka,  ziarna zbóż, seler

 

Środa 06.02.2019

Śniadanie I: Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym i pomidorem

Śniadanie II: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną

Obiad: Placki ziemniaczane, kompot truskawkowy

Podwieczorek: budyń śmietankowy

ALERGENY:   mleko, jajka, ziarna zbóż, seler

 

 

Czwartek: 07.02.2019

Śniadanie I: Płatki na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem i dżemem

Śniadanie II:  Rosół drobiowy z makaronem, jabłko

Obiad : Ryż, kurczak gotowany w sosie potrawkowym, marchew gotowana z groszkiem, kompot z owoców mieszanych

     Podwieczorek : banan

     ALERGENY: mleko, jajka, ziarna zbóż, seler

 

 

Piątek:  08.02.2019

Śniadanie I: Kawa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem

Śniadanie II: Zupa ziemniaczana, jabłko

Obiad: Pierogi z serem, kompot truskawkowy

Podwieczorek: jogurt danon

ALERGENY:  ziarna zbóż, seler, jajka

 

 

ZASTRZEGAMY SOBIE PRAWO DO ZMIAN