zwiększ czcionkę zmień kontrast

Orzeł Biały - Godło Polski logotyp BIP

 

JADŁOSPIS

13.11 - 17.11.2023

 

 

PONIEDZIAŁEK 13.11.23

ŚNIADANIE I : Mleko, herbata, pieczywo mieszane z masłem,

 Żółty ser, szynka drobiowa, ogórek zielony

ŚNIADANIE II :  Zupa ogórkowa nagotowana na wywarze mięsnym

z natką pietruszki

OBIAD : Placki ziemniaczane, kompot wiśniowy

PODWIECZOREK banan, wafle zbożowe

 

ALERGENY : 1,3,7,9

 

WTOREK 14.11.23

ŚNIADANIE I : Zupa mleczna budyniowa z musem truskawkowym, herbata,

pieczywo mieszane z masłem,

dżem brzoskwiniowy serek kanapkowy ze szczypiorkiem, pomidor

ŚNIADANIE II : Zupa groszkowa  nagotowana na maśle zabielana śmietaną

z natką pietruszki

OBIAD : Ziemniaki, kotlet schabowy, brokuły i kalafior gotowane na parze z masłem,

              kompot z owoców mieszanych

PODWIECZOREK : jogurt naturalny z ananasem, wafle podpłomyki bezcukrowe

 

ALERGENY : 1,3,7,9

 

ŚRODA  15.11.23

 

ŚNIADANIE I:  Kawa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem,

polędwicą sopocką, pasztet drobiowy , ogórek konserwowy, pomidor

ŚNIADANIE II : Kapuśniak z białej kapusty nagotowany na

wywarze drobiowym z natką pietruszki

OBIAD Makaron w sosie pomidorowym z zasmażaną kiełbasą,

kompot wiśniowy

PODWIECZOREK : ciasto drożdżowe z jabłkiem

 

 

ALERGENY : 1,7,9

 

CZWARTEK 16.11.23

 

ŚNIADANIE I : Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem,

Parówka z keczupem, ser topiony, pomidor

                                                            ŚNIADANIE II: Rosół z makaronem i  natką pietruszki

OBIAD : Ryż, kurczak gotowany w sosie potrawkowym,

marchew gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy

PODWIECZOREK galaretka z owocami i bitą śmietaną

 

 

ALERGENY :  1,7,9

 

PIĄTEK 17.11.2023

 

ŚNIADANIE : Płatki kukurydziane na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem,

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, żółty ser, pomidor

ŚNIADANIE II : Zupa fasolowa  nagotowana na wywarze drobiowym

 Z  natką pietruszki

OBIAD  Pierogi z serem,  kompot z owoców mieszanych

PODWIECZOREK : jogurt danon

 

 

ALERGENY : 1,7,9

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 13.09.2021
ŚNIADANIE I : Zupa mleczna budyniowa z musem truskawkowym, herbata, 
pieczywo mieszane z masłem i pastąTwarogową z łososiem i koperkiem
ŚNIADANIE II : Kapuśniak z kiszonej kapusty nagotowany na wywarze drobiowym 
z natką pietruszki
OBIAD : Makaron w sosie warzywnym z pomidorami, kompot z truskawek
PODWIECZOREK : arbuz, herbata smakowa
ALERGENY : 1,4,7,9
WTOREK 14.09.2021
ŚNIADANIE I : Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem polędwicą sopocką,
 sałatą i rzodkiewką
ŚNIADANIE II : Krem zupy dyniowej z tartym serem parmezan i natką pietruszki
OBIAD : Ziemniaki, kurczak smażony, surówka z białej kapusty z kukurydzą i koperkiem,
kompot wiśniowy
PODWIECZOREK : galaretka z owocami
ALERGENY : 1,6,7,9
ŚRODA 15.09.2021
ŚNIADANIE I: Musli z orzechami, herbata, pieczywo z masłem, twarożek z ananasem
ŚNIADANIE II : Zupa ziemniaczana nagotowana na wywarze mięsnym z natką pietruszki
OBIAD :  Racuszki drożdżowe z musem owocowym, kompot z owoców mieszanych
PODWIECZOREK : jogurt naturalny z musem bananowym
ALERGENY : 1,3,7,9,
CZWARTEK 16.09.2021
ŚNIADANIE I : Kawa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem, 
wędliną drobiową i pomidorem
ŚNIADANIE II: Zupa krem z brokułów nagotowana na maśle, zabielana śmietaną 
z prażonymi migdałami i natką pietruszki
OBIAD : Kopytka,  strogonow ze schabu z pieczarką, ogórkiem konserwowym i cebulką,
 buraki, kompot ztruskawek
PODWIECZOREK serek homogenizowany z borówką
ALERGENY :  1,7,9
PIĄTEK 17.09.2021
ŚNIADANIE :  Płatki kukurydziane na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem 
żółtym serem i zielonym ogórkiem
ŚNIADANIE II : Zupa fasolowa nagotowana na wywarze drobiowym z  natką pietruszki
OBIAD : Ziemniaki, paluszki rybne, sałatka kalafiorowa z kukurydzą, zielonym ogórkiem
 i koperkiem,kompot truskawkowy
PODWIECZOREK :  brzoskwinia, wafle ryżowe
ALERGENY : 1,3,4,7,9
ZASTRZEGAMY SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE