JADŁOSPIS
13.11 - 17.11.2023
PONIEDZIAŁEK 13.11.23
ŚNIADANIE I : Mleko, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
Żółty ser, szynka drobiowa, ogórek zielony
ŚNIADANIE II : Zupa ogórkowa nagotowana na wywarze mięsnym
z natką pietruszki
OBIAD : Placki ziemniaczane, kompot wiśniowy
PODWIECZOREK banan, wafle zbożowe
ALERGENY : 1,3,7,9
WTOREK 14.11.23
ŚNIADANIE I : Zupa mleczna budyniowa z musem truskawkowym, herbata,
pieczywo mieszane z masłem,
dżem brzoskwiniowy serek kanapkowy ze szczypiorkiem, pomidor
ŚNIADANIE II : Zupa groszkowa nagotowana na maśle zabielana śmietaną
z natką pietruszki
OBIAD : Ziemniaki, kotlet schabowy, brokuły i kalafior gotowane na parze z masłem,
kompot z owoców mieszanych
PODWIECZOREK : jogurt naturalny z ananasem, wafle podpłomyki bezcukrowe
ALERGENY : 1,3,7,9
ŚRODA 15.11.23
ŚNIADANIE I: Kawa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
polędwicą sopocką, pasztet drobiowy , ogórek konserwowy, pomidor
ŚNIADANIE II : Kapuśniak z białej kapusty nagotowany na
wywarze drobiowym z natką pietruszki
OBIAD Makaron w sosie pomidorowym z zasmażaną kiełbasą,
kompot wiśniowy
PODWIECZOREK : ciasto drożdżowe z jabłkiem
ALERGENY : 1,7,9
CZWARTEK 16.11.23
ŚNIADANIE I : Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
Parówka z keczupem, ser topiony, pomidor
ŚNIADANIE II: Rosół z makaronem i natką pietruszki
OBIAD : Ryż, kurczak gotowany w sosie potrawkowym,
marchew gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy
PODWIECZOREK galaretka z owocami i bitą śmietaną
ALERGENY : 1,7,9
PIĄTEK 17.11.2023
ŚNIADANIE : Płatki kukurydziane na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, żółty ser, pomidor
ŚNIADANIE II : Zupa fasolowa nagotowana na wywarze drobiowym
Z natką pietruszki
OBIAD Pierogi z serem, kompot z owoców mieszanych
PODWIECZOREK : jogurt danon
ALERGENY : 1,7,9