JADŁOSPIS
30.09 - 04.10.2024
PONIEDZIAŁEK 30.09.24
ŚNIADANIE I : Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
wędlina drobiowa, serek topiony, sałata, pomidor
ŚNIADANIE II : Zupa ogórkowa nagotowana na wywarze mięsnym z natką pietruszki
OBIAD : Kopytka w sosie pieczarkowym, kompot wiśniowy
PODWIECZOREK : kisiel owocowy z tartym jabłkiem
ALERGENY : 1,3,7,9
WTOREK 01.10.24
ŚNIADANIE I : Kaszka manna na mleku z maliną, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
Pasta twarogowo – rybna ze szczypiorkiem, ogórek zielony
ŚNIADANIE II : Zupa groszkowa nagotowana na maśle z natką pietruszki
OBIAD : Kasza bulgur, gulasz wieprzowy, buraki zasmażane z cebulą, kompot owocowy
PODWIECZOREK : galaretka owocowa z borówką
ALERGENY : 1,7,9
ŚRODA 02.10.24
ŚNIADANIE I: Kawa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska,
serek kanapkowy ze szczypiorkiem, pomidor
ŚNIADANIE II: Zupa pomidorowa nagotowana na wywarze mięsnym z
makaronem i natką pietruszki
OBIAD : szare kluski z boczkiem wędzonym, kapusta kiszona gotowana,
kompot truskawkowy
PODWIECZOREK : ciasto francuskie z jabłkiem prażonym
ALERGENY : 1,7,9
CZWARTEK 03.10.24
ŚNIADANIE I : Zupa mleczna budyniowa z musem brzoskwiniowym, herbata,
pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata, pomidor
ŚNIADANIE II: Rosół wiedeński z kaszą kuskus i natką pietruszki
OBIAD : Ziemniaki, stripsy drobiowe, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym i koperkiem
kompot wiśniowy
PODWIECZOREK : sałatka owocowa, chrupki kukurydziane
ALERGENY : 1,3,7,9
PIĄTEK 04.10.2024
ŚNIADANIE : Mleko, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
Pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, papryka czerwona, ogórek
ŚNIADANIE II : Zupa ziemniaczana nagotowana na wywarze drobiowym z natką pietruszki
OBIAD Pierogi z serem, kompot wiśniowy
PODWIECZOREK : jogurt gratka, jabłko
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025
ŚNIADANIE I : Kakao, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
Pasta twarogowo – rybna ze szczypiorkiem, serek topiony, rzodkiewka
ŚNIADANIE II : Zupa pomidorowa nagotowana na wywarze drobiowym z ryżem i natką pietruszki
OBIAD : Szare kluski z boczkiem wędzonym, kapusta kiszona, kompot owocowy
PODWIECZOREK : mus owocowy, wafle zbożowe
ALERGENY : 1,3,7,9
WTOREK 15.04.2025
ŚNIADANIE I : Zupa mleczna budyniowa z maliną, herbata, pieczywo mieszane z masłem
Żółty ser, pomidorki koktailowe
ŚNIADANIE II : Zupa kalafiorowa nagotowana na maśle z natką pietruszki
OBIAD : Ziemniaki, kotlet drobiowy, buraki, kompot truskawkowy
PODWIECZOREK : koktajl owocowy, ciastka bebe
ALERGENY : 1,3,7,9
ŚRODA 16.04.2025
ŚNIADANIE I: Kawa na mleku, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
Wędlina drobiowa, serek kanapkowy, sałata lodowa
ŚNIADANIE WIELKANOCNE :
Żurek nagotowany na wywarze mięsnym z kiełbasą i boczkiem wędzonym,
kiełbasa delikatesowa biała, parówka ze schabu,
jajko gotowane z majonezem,
sałatka makaronowa z szynką i zielonym ogórkiem i koperkiem
PODWIECZOREK : babeczka świąteczna, herbata malinowa
ALERGENY : 1,3,7,9
CZWARTEK 17.04.2025
ŚNIADANIE I : Mleko, herbata, pieczywo mieszane z masłem,
Polędwica sopocka, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: Zupa groszkowa nagotowana na maśle z natką pietruszki
OBIAD : Makaron w sosie bolońskim z mięsem mielonym,
kompot wiśniowy
PODWIECZOREK : jogurt naturalny z owocem
ALERGENY : 1,3,7,9
PIĄTEK 18.04.2025
ŚNIADANIE : Mleko, herbata, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka
ŚNIADANIE II : Zupa selerowa nagotowana na maśle z natką pietruszki
OBIAD Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
PODWIECZOREK : banan, wafle ryżowe
ALERGENY 1,3,7,9